TİMFED'in 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

25 Haziran 2021 Cuma

TİMFED'den Haberler
TİMFED'in 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
TİMFED'in 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
TİMFED'in 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
TİMFED'in 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
TİMFED'in 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
TİMFED'in 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
TİMFED'in 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

TİMFED’in (Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu) 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Dedeman İstanbul Otel’de gerçekleşti. Yönetim kurulunun iki yılda bir seçildiği TİMFED’de başkanlık görevine Kemal Yıldırım geldi.

İnşaat malzemecilerinin en geniş katılımlı sivil toplum kuruluşu olan TİMFED’in (Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu) 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Haziran Perşembe günü TİMDER, TİMKODER, BURTİMDER, ANTİMDER ve KONTİMDER delegelerinin katılımıyla Dedeman İstanbul Otel’de gerçekleştirildi.

Divan Kurulu’nun seçimi ile başlayan toplantıda, TİMFED Delegesi Baki Kartalkaya’nın
önerisinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından; Divan Başkanlığına Serdar Dönmez, Divan Üyeliğine Yücel Baran ve Divan Kâtipliğine Nurhan Tanyeli seçildi. Divan Kurulu’nun moderatörlüğünde devam eden Genel Kurulda, belirlenmiş olan gündem maddeleri sırasıyla ele alındı.

TİMFED 2019-2021 yılı faaliyet raporu sunumu Aydın Eşer tarafından gerçekleştirildi. Bölgesel ve online olarak devam eden eğitim faaliyetleri, derneklerin güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar ve TİMFED Sektör Araştırma Raporu’nun öne çıktığı sunumun ardından Eşer, iki yıl süresince büyük bir özveri ile çalışan Yönetim Kurulu Üyelerine sundukları değerli katkılardan ötürü teşekkürlerini iletti.

Faaliyet raporu sunumunun ardından yönetim ve denetim kurulları ibra edildi, üye aidat yönetmeliği değişiklik önerileri görüşülerek karara bağlandı ve 2021-2023 dönemi için bütçe görüşmeleri yapılarak onaylandı. Yönetim, denetim ve disiplin kurulları seçiminde Baki Kartalkaya tarafından önerilen liste oy çokluğuyla kabul edilerek görev dağılımları belirlendi.

Genel Kurulda 2021-2023 dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri; Abdullah Ekrem Nefes, Ali Rıza Canik, Alper Adanalı, Aydın Eşer, Cemal Kır, Çiğdem Aras, Deniz Cenk Kaya, Fatih Ayhan, Gökhan Küçük, Halil İbrahim Bal, Hüseyin Canyurt, Hüseyin Çetinkaya, Kemal Çelik, Kemal Yıldırım, Murat Çakmaker, Mustafa Şahin, Nesrin Ayan Özben, Serdar Arif Bayramkaya, Serdar Dönmez, Yavuz Albay, Yücel Baran olarak belirlendi.

Genel Kurul’un ardından yapılan Yönetim Kurulu toplantısında TİMFED Yönetim Kurulu Başkanlığına Kemal Yıldırım, Başkan Yardımcılığına Fatih Ayhan ve Nesrin Ayan Özben, Muhasip Üyeliğe ise Cemal Kır seçildi.

Sektör derneklerini tek bir bayrak altında toplayarak Federasyon olarak çok önemli bir misyon üstlendiklerini belirten TİMFED’in Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yıldırım, en önemli görevlerinin federasyonun etki alanını genişletmek olduğunu dile getirdi. Yıldırım; “Sektörü temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olarak, derneklerimizin üyelerinin kurumsal gelişimine katkıda bulunmak, iletişimlerini artırmak, faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak bizlerin sorumluluğudur. Oluşturacağımız yeni projelerle sürdürülebilirlik, kurumsallaşma ve dijitalleşme konusunda önemli adımlar atmayı planlıyoruz.” dedi.

TİMFED Delegesi ve TİMKODER Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ayhan ise yaptığı konuşmada eğitim faaliyetlerinin önemi üzerinde durarak yeni başlayacak online eğitimleri hakkında bilgiler paylaştı. Ayhan; “Bugüne kadar gerek TİMFED olarak gerek dernekler olarak birçok eğitim faaliyeti gerçekleştirdik, bu yıl eğitim faaliyetlerimizin içeriğini biraz farklılaştırarak gelen talepler doğrultusunda programımıza yeni eğitimler ekleyeceğiz.” dedi.

TİMFED Delegesi ve TİMDER Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çelik iç pazarda yaşanan daralmalara değinerek üyelerin varlıklarını sürdürebilmek adına ihracat yolunun açılmasının elzem olduğundan bahsetti. Çelik; “Ülkemizin üretim gücü ve kalitesi tüm dünyanın takdirini kazanıyor, mevcut durumda kendi içimizde bir rekabeti sürdürmektense dış pazarlara açılmamız ve çok daha geniş bir alanda faaliyet göstermemiz gerekiyor. Federasyon olarak üyelerimiz için ihracat kanalını açmak ve onlara yol göstermek bizim görevimiz. Umarım önümüzdeki dönemde bu konuda önemli bir yol kat edeceğiz.” dedi.

HABER HAKKINDA YORUMLAR